Nieuwsoverzicht

Tiende oproep strategische projecten gelanceerd!

05.02.2018
Voor een tiende keer organiseert de Vlaamse overheid een oproep voor nieuwe strategische projecten in uitvoering van het Vlaams ruimtelijk beleid. ...

Voor een tiende keer organiseert de Vlaamse overheid een oproep voor nieuwe strategische projecten in uitvoering van het Vlaams ruimtelijk beleid.

Geselecteerde strategische projecten krijgen een subsidie voor de loon- en werkingskosten van een professionele projectcoördinatie, voor 80% van de gemaakte kosten, tot maximum 100.000 euro per jaar, gedurende maximaal drie opeenvolgende jaren. De criteria waaraan een project moet voldoen staan beschreven in de documenten bij de oproep.

Deze subsidie is bestemd voor publieke actoren die bijdragen aan de ruimtelijke kwaliteit van Vlaanderen door een concreet project te realiseren. Dat project moet uitvoering geven aan een ruimtelijk planningsproces op bovenlokaal niveau. Samenwerking met private partners is mogelijk. De projecten moeten bijdragen aan de uitvoering van het Vlaamse ruimtelijk beleid. Ze moeten een impact hebben op Vlaams niveau, vertrekken vanuit bestaande visies en de samenwerking van ruimtelijke actoren in een strategisch gebied stimuleren.

Let op: voor deze tiende oproep werd het aanvraagformulier aangepast!

Aanvraagdossiers kunnen ingediend worden tot en met 25 mei 2018.

 

Klik hier voor de voorwaarden om deel te nemen aan deze oproep en een overzicht van de eerder gesubsidieerde strategische projecten.

Deze oproep is een initiatief van het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid – tel. 02 553 11 71 / e-mail: strategische.projecten@vlaanderen.beGa naar het volledige nieuwsoverzicht